Geplaatst op

De herfst komt eraan, plant nu je voor- en najaarsbloeiers

Het najaar is dé tijd om nieuwe planten in je tuin te plaatsen. Doordat de bodem nog vrij warm en voldoende vochtig is, zullen de planten tot aan de winter wortels ontwikkelen. Met deze groeivoorsprong in het voorjaar heb je straks eerder mooie en sterke tuinplanten.

Plant nu alvast voorjaarsbloeiers voor een vrolijke lentesfeer in je tuin. En herfstbloeiers zoals Herfstaster, Hemelsleutel of IJzerkruid om nog te genieten van een bloeiende border tot aan de eerste nachtvorst.

Voor extra sfeer combineer je de laatbloeiers met siergrassen. Veel grassen hebben een mooie herfstkleur of boeiend wintersilhouet.

Het plaatsen van de planten

Je plant het beste in een goed losgemaakte bodem. Meng wat compost door de losse grond om deze luchtig en voedzaam te maken.

Verwijder de plastic pot van de plant en maak een plantgat iets groter dan de pot. Zet de plant in het gat en zorg ervoor dat hij niet dieper staat dan de hoogte van de wortelkluit.

Druk met je handen de grond rondom de plant stevig tegen de wortels aan. Strooi wat organische mest (kijk voor de hoeveelheid op de verpakking) en geef daarna water.

Voor het beste resultaat bemest je de planten in het voorjaar nog een keer.