Klantenservice

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op vragen die veel gesteld worden door onze klanten. Ben je opzoek naar een vraag over Betalen, Afhalen en bezorgen of Retourneren? Deze antwoorden vind je op de gespecialiseerde pagina’s.

Wat is standplaats?

Met de standplaats bedoelen we de plek in de tuin waar de plant het beste groeit. Het gaat vooral om het aantal uren (volle) zon die de plant per dag nodig heeft.

Zon: de zon schijnt er meer dan 4 uur per dag.
Halfzon/halfschaduw: de zon schijnt er 2 tot 4 uur per dag.
Schaduw: de zon schijnt er minder dan 2 uur per dag.

Planten die het liefst in de (half)schaduw staan geven de voorkeur aan een plek uit de felle middagzon om verbranding te voorkomen.

Wat is een goede bodem?

Dat verschilt per plant. Sommige soorten groeien beter op een vochtige bodem terwijl andere houden van een droge grond. Er zijn ook planten die eisen stellen aan de zuurgraad van de bodem.

Kies daarom planten die passen bij de grondsoort in jouw tuin. Als een plant specifieke bodemwensen heeft, vind je ze op de productpagina.

Hoe verbeter ik mijn tuingrond?

Maak voordat je gaat planten de bodem los tot zo’n 50 centimeter diepte en doorbreek eventuele harde lagen dieper in de grond. De losse aarde vermeng je met organisch materiaal zoals compost of tuinturf (als je de zuurgraad wilt verlagen). Dat zorgt voor voedingstoffen in de bodem en een betere waterhuishouding. Organisch materiaal zorgt ervoor dat zandgrond meer water vasthoudt en dat kleigrond meer water (en lucht) doorlaat.

Om de grond voedzaam te houden, strooi je zo’n twee keer per jaar organische mest (kijk voor de hoeveelheid op de verpakking).

Hoe diep zet ik mijn plant in de grond?

Je plant staat op de juiste hoogte in het plantgat als de bovenkant van de wortelkluit gelijk is aan het niveau van de grond waarin je hem plaatst. Let er op dat losse grond rondom de plant nog iets kan inzakken.

Hoe verzorg ik mijn tuinplant?

Onze planten zijn over het algemeen makkelijke te verzorgen. Toch heeft elke plant zijn eigen voorkeuren. Raadpleeg onze website en selecteer daar jouw plant om er achter te komen hoe deze het beste groeit.

Wil jouw plant ondanks onze verzorgingstips toch niet groeien, neem dan zo snel mogelijk contact op met service@makkelijkeplanten.nl en stuur ons enkele foto’s.

Waarom lijkt mijn plant niet op de foto?

De foto’s op onze website tonen volwassen planten (in hun bloeiseizoen). Een plant is een levend product die zich aanpast aan de seizoenen en het weer. Maar ook snoei van de plant ter bevordering van de groei is van invloed op hoe de plant eruit ziet. De grootte, bloei en kleur van je ontvangen plant kan daarom afwijken van de foto’s.

Waarom zie ik geen afbeelding van de plant?

Alle productfoto’s op de website worden door ons zelf gemaakt. Er wordt hard gewerkt om van alle planten een goede foto te maken.

Zijn de planten voorzien van een plantenlabel?

Je ontvangt bij je bestelling per plantensoort één plantensteker of -etiket met de volledige Latijnse naam van de plant. Met deze naam kun je op onze website meer informatie vinden over bijvoorbeeld standplaats, hoogte en bloeitijd.

Ik heb een klacht! Waar kan ik terecht?

Om je klacht zo snel mogelijk op te lossen, kun je het beste contact opnemen met service@makkelijkeplanten.nl. Gaat je klacht over een bestelling? Vermeld dan je bestelnummer.

Staat je vraag er niet bij? Neem contact op met service@makkelijkeplanten.nl